Datacenter

Du er her

datacenter, conscia

Conscia er datacenterspecialister med særligt fokus på Ciscos datacenterportefølje. Cisco UCS, ACI og HyperFlex er sammen med EMC Storage og VCEs Vblock vores ekspertiseområder, der gør det muligt for os at tilbyde rådgivning og design af datacenterløsninger med fokus på driftssikkerhed, skalérbarhed og omkostningseffektivitet. Vi har indgående erfaring over en årrække med nogle af de største og mest krævende datacentre i Danmark.

 

Datacenter-netværk: ACI

Conscia er førende på markedet, når det kommer til design og rådgivning om implementering af Cisco ACI-løsninger. ACI definerer Ciscos SDN-orienterede netværksfilosofi, hvor Nexus 9000 switch-serien kombineret med en Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC) giver nye muligheder for automatisering og håndtering af netværket. Vi har hands-on erfaring med en række projekter og var med til at implementere de første danske ACI-løsninger, der også var blandt de allerførste på europæisk plan. Conscia blev som første partner i norden ACI-certificeret og har en fast strategi og et helt særligt fokus, når det kommer til Cisco ACI.

 

Server

Cisco er på kort tid blevet en af de største leverandører af serverer til datacentrer, og det er Ciscos Unified Computing System (UCS), der danner baggrund for denne succes. UCS-serien er designet med virtualisering for øje, og med UCS Manager kan man definere standard service-profiler der muliggør provisionering af nye enheder på få sekunder. UCS-serien kommer derudover med høj ydeevne, skalerbar infrastruktur, enkel håndtering og høj ressourceudnyttelse. Conscia har med UCS-serien været med til en lang række design, konsolideringer og opgraderinger af datacentre i og udenfor Danmark.

 

Automatisering

Automatisering i datacenteret bliver vigtigere og vigtigere, da kravene til omkostingseffektivitet stiger og brugerne samtidig stiller krav om, at applikationer kan bestilles automatisk og tages i brug omgående. Conscia er bl.a. specialiseret i Cisco UCS Director, der understøtter behovet for automatisering og sammenkobling af forskellige controllere, så som UCS manager og APIC. Med UCS Director og Cisco Prime Catalog integreres automatisering af server og storage med automatisering af netværksenheder. Dette gør det muligt at tilbyde slutbrugerne et self-service katalog fra organisationens datacenter.

Med Ciscos Clickr er det ligeledes muligt at udvide automatiseringsstrategien til cloud-teknologier, således ens private cloud kan sammenkobles med public cloud. Dette er nyttigt, da mange IT organisationer i stigende grad har udfordringer med ”Shadow IT”, eksempelvis når slutbruger bestiller cloud-servere hos Amazon Web Services eller Google Cloud Platform på egen hånd.

 

Storage

Inden for EMCs portefølje har Conscia fokus på Software-Defined Storage, Scale-Out-løsninger samt databeskyttelse på tværs af datacentre; både i form af disaster recovery og high availability med fuld mobilitet af applikationer og data. Disse teknologier kombineret med Conscias øvrige datacenter- og netværkskompetencer skaber en overskuelig vej til en ”hybrid cloud”-platform, hvor virksomheden selv definerer den dynamiske snitflade mellem afvikling af applikationer i eget datacenter og i public clouds. Conscia kan varetage projektledelse, migrering og implementering samt opgaver inden for blandt andet performance-optimering af applikationer, storage og netværk samt disaster recovery tests.

 

Converged Infrastructure

Via VCE kan Conscia implementere Block-løsninger målrettet mod specifikke workloads eller applikationer. Vblocken er en ’out of the box’-løsning, hvor de fleste teknologivalg er truffet på forhånd. En Vblock leveres færdigkonfigureret bestående af Cisco-netværk og UCS-server, EMC Storage samt virtualiseringssoftware fra VMware. Tiden fra bestilling til produktion er relativ kort, og der er samlet management for enkel daglig drift.

 

Hyper Converged Infrastructure

Cisco Hyperflex samler server, storage og netværk i datacentret i et ’Single Point of Management’ for både hardware og software. SSD og HDD-diske samles i én distribueret data store, der i kombination med UCS-servere giver mulighed for at tilpasse CPU og lagerplads efter applikationsbehovene. Netværket udgør via Ciscos Unified Datacenter Fabric fundamentet for konvergensen i datacentret, og herigennem tilbydes der desuden fuld integration med Cisco Application Centric Infrastructure (ACI).